Tako blizu naravi. Tako LINCA.

Tako blizu naravi. Tako LINCA.

Hiter tempo življenja, vsak dan natrpani urniki z obveznostmi, pomanjkanje časa - vse to večino ljudi ovira pri pripravi zdravih obrokov in jih nekako sili v nakup uvoženih prehranskih izdelkov. K sreči se zadnje čase vse bolj poudarja, hkrati pa usmerja v ekološke pridelane izdelke in butične proizvodnje.

S takšno vrsto pridelovanja se ukvarja tudi Sara in njena družina. Vsa zgodba se začne s selitvijo Sare in njenega moža na opuščeno kmetijo Lipnik v mirno neokrnjeno naravo Kobanskega hribovja. Sprva nista imela načrtov za aktivno kmetovanje, vendar ju je zdrava zemlja in neverjetno botanično bogastvo, ki so ga pretekli rodovi izjemno lepo ohranjali, iz dneva v dan vse bolj navdihovala. 

Tako imata danes na posestvu Arnejc urejen manjši vzorčni nasad ameriških in sibirskih borovnic, na kmetiji Renat samooskrbno zelenjavno in zeliščno njivo, na kmetiji Lipnik pa najvišje ležeči slovenski nasad aronije, ki ga dopolnjuje stari ekstenzivni travniški sadovnjak ter učni zeliščni vrtički. Pester naravni živalski travniški in gozdni svet pa na kmetiji dopolnjujejo ovce, kokoši nesnice in čebele.

  

V naši trgovinici stremimo k podpiranju slovenskih, lokalnih, domačih in ekoloških izdelkov in prav nič drugačno ni njuno vodilo. Sara pravi, da na slovensko in lokalno prisega že od zgodnjih najstniških let. Tudi na njuni kmetiji že od samega začetka stremijo k ekološki pridelavi in izdelavi hkrati pa je to zanju minimalni kriterij kvalitete in edina sprejemljiva pot.

Ponudba Linca je zelo pestra in vključuje razne ekološke marmelade, sirupe, zeliščne čaje, sušeno sadje, ... Vsi izdelki nastajajo kot plod radovednosti in želje po kulinaričnem ustvarjanju naše Sare. Ravno po široki paleti igrivih in drugačnih okusov ter pripravi na način, ki so ga uporabljale naše babice ločujejo Linca izdelke od ostalih podobnih izdelkov na trgu.

 

Z ustanovitvijo znamke Linca in pridelavo izdelkov želita doseči dvojno poslanstvo: bodisi da dobite navdih za ustvarjanje domačih lastnih izdelkov v novih igrivih okusih ali pa da se oskrbite z zaupanja vrednimi zdravimi ekološkimi izdelki lokalnega izvora, popolnoma brez umetnih aditivov.

 

Nič več čakat. Poskusite izdelke LINCA, ne bo vam žal!