Kjer se cedita med in medica ...

Kjer se cedita med in medica ...

Na naših poličkah se najde veliko zanimivih izdelkov. Še tako zahtevni gurmani bodo našli produkt, ki jih bo navdušil. Da pa so frišne poličke tako dobro založene, poskrbijo pridne roke slovenskih dobaviteljev. V dobrem letu poslovanja se jih je nabralo že več kot 60 in eden izmed njih je tudi čebelarska družina Kojek.

Barbara Prelesnik Kojek skupaj z možem, dvema hčerama in 180-imi družinami pridnih čebelic nadaljuje polstoletno družinsko tradicijo pridelave medu in medenih produktov. Njihovi čebeljnjaki se nahajajo, na z medvedi najpogosteje poseljenemu območju v Sloveniji in v Evropi. Tako so od samega začetka svojega delovanja člani projekta Medvedu prijazno. Prav tako so člani skupine proizvajalcev Kočevskega gozdnega medu z evropsko registracijo zaščitena označba porekla, kar zagotavlja nadzorovano visokokakovostne proizvode.

Poleg različnih okusov medu, se ukvarjajo tudi s pridelavo alkoholnih medenih pijač. Marsikdo med nami je že slišal za medico ali pa medeni liker, vendar sem prepričana, da jih veliko ne pozna prave razlike. V družini Kojek se ukvarjajo s proizvodnjo naslednjih medenih pijač:

 • MEDENI LIKER 
  velja za alkoholno pijačo narejeno z mešanjem medu in žganja, ki navadno vsebuje 20-25% alkohola.

 

 • MEDICA
  velja za alkoholno pijačo, ki se jo postreže rahlo ohlajeno, kot aperitiv ali desertno vino. Nastane s procesom fermentacije izbrane sorte medu in vode.

 

 

 • PENEČA MEDICA
  velja pri Kojekovih za kraljico žganih pijač in jo pripravljajo po klasični metodi. Pri njeni izdelavi se uporablja najkakovostnejši med in velja za vrhunsko pijačo. Penečo medico se postreže ohlajeno, ki bo še tako posebno priložnost dvignila na nov nivo.

 

 • MEDENOVEC
  ali medeno žganje velja za alkoholno pijačo, ki nastane pri destilaciji oz. žganjekuhi medice.

 

 

 

 

 

Vse 4 pijače se nahajajo tudi na naših poličkah in so lahko odlično in izvirno darilo ob prihajajočih praznikih, vstop v novo leto, pa letos proslavite s steklenico peneče medice.

Obiščite nas in se pustite razvajati z medenimi mojstrovinami.