Kako se je vse skupaj začelo?

Kako se je vse skupaj začelo?

Leto 2020 si bomo zapomnili vsi, čeprav bi ga najraje pozabili. A ne jaz. Zame je bilo leto 2020 prelomno in posebno. V času prvega vala epidemije sem izgubila službo in s tem dobila priložnost za razvoj svoje poslovne poti. Že od nekdaj sem si želela ustvariti nekaj svojega, nekaj kar bo pri ljudeh vzbudilo »uau« efekt.

 

Tako sem se marca 2020 lotila eksperimentiranja in razvijanja idej v najinem malem stanovanju v Mariboru. Po prvem »lockdownu« sva spoznala, da v stanovanju in v Mariboru ne bo ravno lahko slediti svojim sanjam, zato sva se odločila vrniti na Koroško. Sama nisem korošica, a sem ljudi in okolico kmalu vzljubila. Ker sem bila popolnoma »frišna« v Slovenj Gradcu sem se odločila, da se sprva ljudem predstavim. Tako je nastala ideja o butični trgovinici FRIŠNA, ki bo korošcem predstavila  dobrote iz cele Slovenije. Ideja v moji glavi se je kar hitro razvila, a pred mano je bila še zelo dolga pot do uresničitve.

 

September 2020 je bil eden izmed napornejših mesecev zame in za vse moje »pomagače«, katerim sem neizmerno hvaležna za vso pomoč in podporo. Septembra se je vrtalo, rezalo, zabijalo, žgalo(dobesedno), barvalo, ... in moje ideje so počasi postajale resničnost.

 
 

Vzporedno s pripravo prostora trgovinice pa so potekala tudi razna dogovarjanja z mojimi dobavitelji, ki so bili poziva zelo veseli, saj svojih izdelkov na Koroškem še niso imeli v ponudbi. Za začetek sem si izbrala 20 slovenskih dobaviteljev, v enem letu pa je ta številka narasla že na 62. To se pozna tudi v naši pestri ponudbi, ki se bo v naslednjih letih le še nadgrajevala.

 

Ko danes pogledam nazaj, ne morem verjeti kaj vse se je zgodilo v preteklem letu. Zelo sem vesela in presenečena nad vašim odzivom, kar mi daje še dodatno motivacijo za stalno izbolševanje in nadaljnje ustvarjanje. Hvala vam in veselim se našega nadaljnjega druženja.