Glinena kozmetika

Glinena kozmetika

Ste kdaj pomislili, da se glina ne uporablja le za izdelovanje peči, posod, hišic in figuric, ampak jo lahko za lajšanje zdravstvenih težav pijemo, si naredimo obloge za različne dele telesa?
Predstavljamo zgodbo, ki je nastala iz kepice gline, ideje o uporabi gline doma in izkušnjami v profesionalni uporabi. 

No do spoznanja o koristnosti gline je prišla tudi ustanoviteljica slovenske znamke glinene kozmetike GlinaSi. Za uspešnim podjetjem stoji Tina Avguštin. Tina pravi, da je že kot mala deklica je opazovala ljudi, ki so k njim domov hodili po glino za zdravstvene težave. Zdelo se ji je kot da so padli z lune, saj je sama iz gline izdelovala hiške, punčke in gorile. Tudi, ko je po glino prišel prijateljičin oče za blaženje migrene, male Tine ni prepričalo, da bi to lahko bilo »zdravilo«.

Šele tekom študija se je odločila za prvi tečaj masaže in kot sama reče je bila takrat »pečena«. Preko študentskega dela v različnih salonih se je tekom dela nekako srečevala z glino in njeno uporabnostjo. Tako se je začela razvijati ideja in nešteti poskusi razvoja svoje kozmetične linije. Glini je pričela dodajati tudi eterična olja in zelišča, kar je izdelke dvignilo na povsem nov nivo.

Danes je linija glinene kozmetike razdeljena na dve kolekciji, in sicer:

 

  •  GlinaSi kolekcija, kamor sodijo izdelki za zdravje – glina za pitje, obloge in kopel
  • ClayRitual kolekcija, kamor sodijo izdelki za lepoto - kremice, maske za obraz, trdi šamponi, trda mila

 

 

 

V čem se razlikuje glinena kozmetika od ostale naravne kozmetike?

Glina je čudovita, naravna, čistilna, polna mineralov in izjemno terapevtsko delujoča. Glina je naravno bogata z minerali in ima izjemno magnetno moč čiščenja nečistoč in toksinov.

Glina je tudi drugačna. Je slovenska in kar je lokalno, je nam vedno najboljše! Je polna nasprotij, ki jih še vedno ne znajo popolnoma znanstveno razložiti drugače, kot tako, da pomaga!

  • Je izjemno močna in po drugi strani neverjetno nežna do našega organizma
  • je naravni magnet ki veže nase in posledično čisti (organizem, kožo, naravo in okolje)
  • ima še močnejšo adorcijsko  moč (oddajanje) – vsebuje ogromno mineralov, nekateri imajo nalogo vezave spet drugi imajo nalogo oddajanja. Predvsem je pomembno omeniti, da vsebuje več kot 64% silicija, ki je v naši glini najpomembnejši in ga imenujejo tudi mineral lepote.
  • Vsebuje tudi energijsko moč –nase veže slabo energijo ki je zastala v organizmu ali v našem okolju
  • Ima moč prizemljevanja, saj vsebuje energijo zemlje in se z njeno pomočjo najlažje in najboljše prizemljimo ( obloge stopal ali kopeli za stopala)

 

Za koga je vse primerna?

Verjetno se tudi vam poraja vprašanje za koga je vse primerna tale kozmetika. No naj vas razveselim, da je primerna za vse, a moramo vedeti, da je vsaka koža zgodba zase. Izdelkov iz linije glinene kozmetike se lahko poslužujejo tako otroci, kot tudi odrasli, ljudje s kožnimi težavami, ljudje z alergijami. Izdelki iz gline so nežni in popolnoma naravni, vendar navadno za doseganje učinka potrebuje svoj čas.

 

Ko sem Tino prosila za kakšen nasvet ali misel zakaj uporabiti ravno glineno kozmetiko, je tako lepo zapisala: » ˝Glinene vilinčice˝ - tako ljubkovalno poimenujemo Glineno kozmetiko sem oblikovala tako, da jo lahko uporabimo vsakodnevno, da se razvajamo v bogatih naravnih vonjavah in z občutkom, da je glina res naravna, terapevtska in božanska. Vendar glina vedno potrebuje svoj čas. In naj bo to čas, ki si ga vzamemo da se razvajamo. Si pomagamo, negujemo. Občutimo energijo in dotik gline«.